Har dit barn eller barnebarn lyst til at begynde at sejle?

Aktiv sport med masser af motion og frisk luft – OPLEVELSER FOR LIVET.

Alle mellem 3 og 23 år er velkomne.

Er du i tvivl om sejlads er noget for dit barn? Vil du gerne vide lidt mere om hvad vi går og laver, så tag dit barn med og kig forbi klubhuset, når vi er der og få en helt uforpligtende snak.

Se i øvrigt ungdomsafdelingens folder i klubhuset eller kig på dette indslag på TV2 Nord om Ungdomssejlerne: https://www.tv2nord.dk/artikel/nibe-sejler-i-sejlere

Nibe Sejlklub har hold for børn og unge i alle aldre. Nye medlemmer er velkomne og kan melde sig ind i klubben i bunden af siden her.

 

Krabbeklub (3-6 år)

De mindste kan starte med at gå i krabbeklub, som er en forælder-barn aktivitet med fokus på at hygge sig og blive tryg ved at færdes på havnen. Her fisker vi mest af alt krabber, men laver også andre sjove aktiviteter i havnemiljøet – havne rundfart, gummibåd, maler på sten, naturvejleder m.m.

 

Mini-optimist (6-9 år) og optimist (8-16 år)

Når børnene bliver lidt større kan de begynde at sejle optimist-jolle, som er en den mindste jolle vi har, med et meget lille sejl. For at gøre opstarten lidt nemmere har vi indført et ”mini-optimist” hold imellem krabbeklub og optimist-sejlerne.

En mini-optimist er en optimist-jolle, som er modificeret en smule til at skabe plads til en lille el-motor. Motoren gør det lidt nemmere for de nye at starte uden at skulle lære det hele på en gang. Vi kan starte helt uden sejl, og starte med at lære hvordan man styrer en rorpind. Så kan vi stille og roligt lægge flere lag på, og når vi synes vi har fået styr på alt det andet, så slukker vi også for el-motoren.

Når man har lært at sejle uden el-motor, så er man klar til at sejle alm. optimist-jolle. Dvs. jollen er i sin grund-form den samme, men her sejler vi kun for sejl. Vi bruger en del tid på at forstå hvordan sådan et sejl skal håndteres, og med lidt øvelse så får vi styr på det. At gå til optimist er ligesom så meget andet sport for børn – vi dyrker en sport, som i bund og grund handler om at sejle hurtigt og komme først, men da vi har med børn at gøre, så går vi ligeså meget op i at have det sjovt og dyrke det sociale. Vi forsøger at balancere kapsejlads og hyggesejlads så godt som muligt.

Når man på et tidspunkt vokser ud af optimist-jollen, har vi flere andre joller som kan være sjove at kaste sig over  – tera, feva, zoom m.m. Her gælder det om at finde den rigtige jolle til det enkelte barn.

 

Ungdomssejlere (15-23 år)

For dem som er for store til at sejle med optimisterne har vi et ungdomshold. Her dyrker vi også sejlads, men forsøger at gøre det i en lidt mere ”ungdommelig” end ”børnet” stemning. Vi dyrker sport, vi hygger os, og vi udfordrer de unge, så de også indimellem kommer hjem med vådt tøj. Vi forsøger at give de unge en sund hobby i et fedt og ungdommeligt miljø.

 

Sommersæson

Hvis du ønsker at gå til sejlads, så kræver det ikke meget: Våddragt og nogle vådsko, ellers kan det udstyr der er nødvendigt (joller, redningsveste mv.) lånes i klubben.

Krabbeklub kræver ikke udstyr udover tøj efter vejret, og en forælder med på slæb.

Alle børn skal under træning på/ved vandet være iført redningsvest. Har du din egen, så tag den med – ellers finder vi en i klubben.

I sommersæsonen er vi generelt delt i fire hold, der som udgangspunkt mødes på følgende dage:

  • Krabbeklub (ca. 4 – 6/7 år) mødes torsdage fra kl. 16:30 - 17:30.
  • Mini-optimist (ca. 6 – 9 år) mødes tirsdage fra kl. 16.30 – 17:45.
  • Optimistsejlerne (8 – 16 år) mødes torsdage fra kl. 17:30 - 19:30.
  • Ungdomsejlerne (15 – 23 år) mødes torsdage fra kl. 19:30 - 21:30 eller tirsdage fra kl. 18:30 - 21:00.

Vi mødes i Nibe Sejlklubs lokaler på Bryggen 70, 9240 Nibe.

 

Vintersæson – optimist & ungdom

Vi mødes i Nibe Sejlklubs lokaler på Bryggen 70, 9240 Nibe hver torsdag.

Her bruger vi tiden på en god kombination af adventure sejlads, kapsejlads, E-sport og socialt samvær.

Optimistsejlerne (8-16 år) mødes torsdag fra kl. 17:30 - 19:30.
 
Hold i dag

Instagram